Kennis- en ervaringstoets

Independer gebruikt, de door Eerstestap ontwikkelde, online kennistest voor de hypotheek execution only module.

Marga Lankreijer van Independer was verantwoordelijk voor dat traject: “Die kennistest is niet zomaar een test, hij is ingestoken om zo goed mogelijk te bepalen of een klant ons bedieningsconcept, zelf een hypotheek afsluiten, aan kan en of hij de risico’s hiervan ook heeft begrepen. Dit wordt ondersteund door een tweetal video’s. Eerstestap heeft de flowmanager voor deze kennistest zo aangepast, dat we verschillende klanten ook verschillende vragen kunnen aanbieden, en we direct weten of een klant ‘geslaagd’ is of niet.”

Opleiden en voorbereiden van klanten

Eerstestap is ingeschakeld omdat er behoefte ontstond aan een online kennistest, waarbij Independer synergie zag tussen het opleiden en voorbereiden van klanten en het testen van deze kennis bij klanten.

“Voor de klanten betekende dit allereerst een versneld proces. De klant weet direct dat hij een veilige kennistest kan maken en of hij of zij geslaagd is. Met de informatie die de klant voorafgaand aan de test ziet, kan de klant betere keuzes maken of hij de risico’s die hij loopt begrijpt en goed kan inschatten.”

De markt standaard

“Het versnelde proces voor de klant werkt ook door op de processen binnen de hypotheekafdeling. Verder hebben we door het concept op deze manier neer te zetten, niet zozeer de techniek, maar vooral door de door ons bepaalde kaders en het volledige proces van de test, meer aanbieders kunnen overtuigen om met ons in execution only samen te werken. Ik denk zelfs dat we hiermee een standaard in de markt hebben ontwikkeld.” Klik hier om de Kennis & Ervaringstoets live te zien.

Ik beveel Eerstestap graag aan want de manier van samenwerking bevalt, deze is toegankelijk en professioneel.

Marga Lankreijer, teamleider hypotheken Independer
terug naar de cases