KYCBOTS en CDDBOTS

Laat onze SmartBots uw K.Y.C. / C.D.D. proces digitaal begeleiden. Profiteer van een 24/7 beschikbaar proces, hoge conversie door gemak en tevreden klanten, terwijl u flink bespaart op uw operationele kosten.

Wat zijn KYCBOTS en CDDBOTS?

KYCBOTS en CDDBOTS zijn slimme chatbots die in een plezierige conversatie met de klant, de verplichte Know Your Customer (KYC) en Customer Due Diligence (CDD) processen uitvoeren.

KYCBOTS en CDDBOTS zijn producten van Eerstestap.nl, de SmartBotCompany i.o., actief in de financiële dienstverlening, notariële dienstverlening en de zorgsector met SmartBots.

Hoe werken KYCBOTS en CDDBOTS?

Een SmartBot is een slimme chatbot of virtuele assistent, die zelfstandig een online gesprek kan voeren met bijvoorbeeld een klant. Het KYC en CDD proces zijn hier uitgelezen onderwerpen voor.

In het gesprek kan de SmartBot de klant vragen stellen en de antwoorden van de klanten interpreteren en omzetten naar acties. Deze acties kunnen zijn een aanvullende vraag stellen, documenten opvragen of het wegschrijven / ophalen van data naar of van een kernsysteem.

Vanzelfsprekend kan informatie ook real time getoetst worden aan beschikbare lijsten en kan de uitkomst van die toets weer gebruikt worden om de voortgang van het gesprek te bepalen.

Ook kan de klant in het gesprek documenten delen, die op echtheid gecontroleerd kunnen worden en vervolgens weer uitgelezen worden. De data uit dat document wordt dan verzameld en weggeschreven naar een bestand of systeem. Omgekeerd kunnen er ook bestanden met de klant gedeeld worden. Dit zijn een paar voorbeelden, de mogelijkheden zijn eindeloos.

SmartBots besparen veel tijd en dus geld

KYCBOTS en CDDBOTS zijn veelal specifiek voor de organisatie die ze inzet. Je kunt het zien als een vorm van Robotic Process Automation (RPA). Het door software laten afhandelen van processen, die, indien uitgevoerd door mensen, veel tijd kosten, foutgevoelig zijn en daardoor veel geld kosten.

Meestal spelen die RPA-processen zich op de achtergrond af. Met een SmartBot brengen we dit naar de voorkant van het proces, waar de interactie met de klanten plaatsvindt. Op de achtergrond van de digitale conversatie met de potentiële klant, kunnen er allerlei (verficatie) processen uitgevoerd worden, die de richting en aard van het gesprek kunnen bepalen.

Bij KYC en CDD processen kunnen kleine fouten grote gevolgen hebben, dus is de consistentie in het proces de sleutel naar een waterdicht KYC- en CDD proces. En dan kan door de inzet van een SmartBot.

Van belang om hierbij op te merken is dat KYC en CDD processen op dit moment heel veel tijd van veelal externe medewerkers bij financiële instellingen kosten. En deze tijd vertaalt zich in hoge operationele kosten. Deze kosten moeten uiteindelijk weer door de klanten betaald worden. Door een deel van het proces te laten afhandelen door een SmartBot realiseert u veel tijdsbesparing. We bespreken graag met u de business case.

SmartBots leiden tot tevreden klanten

We zouden graag zien dat de mensen en bedrijven die eenvoudig door de dialoog met de SmartBot heen komen, het als een geweldige ervaring beschouwen. Dat dit kan bewijzen de ervaringen met SmartBots die wij inzetten binnen de financiële dienstverlening op het gebied van structurele Nazorg / Actief Klantbeheer. Klanten geven een hele lage Customer Effort Score (<2) en een hoge Customer Satisfaction Score van een 7,8. Daarbij weet u dat u dit proces binnen 1 of meerdere jaren weer met uw klant moet opstarten. Door onze gezamenlijke bewaking en optimalisatie van het proces met de SmartBot, zullen uw klanten de dialoog weer met plezier en vertrouwen doorlopen.

Een goed KYC- en CDD proces is van belang om de sector schoon en veilig te houden en daarmee uitvoering te geven aan de politieke en maatschappelijke wens.

Samen uw SmartBot inrichten

Een KYCBOT of CDDBOT wordt ingericht naar gelang de informatiebehoefte van de opdrachtgever.  We gebruiken nadrukkelijk het woord “inrichten”. In de basis bestaat ieder KYC- of CDD proces uit een aantal basis processtappen. Ieder marktpartij moet die doorlopen om aan te kunnen geven of de het KYC en/of CDD proces zorgvuldig en volgens de regels doorlopen is. Met onze oplossing, kunt u daar volmondig ja op zeggen. De uitzonderingen komen dan op het bureau van een gespecialiseerde medewerker in uw organisatie.

Wilt u meer weten over KYC- of CDD Bots, neem dan contact op met:

SmartBotCompany/Eerstestap.nl

Jan Verstegen

030 – 6355086

jan.verstegen@eerstestap.nl

Bent u benieuwd naar de voordelen voor uw bedrijf? Wilt u een demo?
Voor meer informatie of een demo vul je het contactformulier in.

Contact over KYCBOTS en CDDBOTS