Wilt u hulp bij het oplossen van het dossier ‘Aflossingvrije hypotheek’?

Samen met onze partners Bleuriq, Netvice en Webhelp kunnen wij het dossier omtrent een aflossingsvrije hypotheek 100% voor u oplossen.  Heeft u binnen uw database uw klanten met een aflossingsvrije hypotheek in beeld gebracht, dan helpen wij u met:

 • campagne matige activatie
 • online inzicht en handelingsperspectief
 • whitelabel en schaalbaar Wft-proof advies
 • panklare aanlevering van mutaties aan uw backoffice

Met behulp van onze bewezen effectieve customer journey aanpak. Bedoeld om klanten te informeren, identificeren en activeren. Met als insteek grote groepen consumenten in actie te krijgen. Ten aanzien van hun aflossingsvrije hypotheek. Bovendien bieden wij de oplossing die AFM-proof is. En alle stappen worden volledig gedocumenteerd. Zo weet u per klant te reproduceren wat de acties zijn geweest, zodat u dit eenvoudig kunt rapporteren aan alle betrokken instanties.

Achtergrond aflossingsvrije hypotheek

Er is een latent restschuldrisico onder huiseigenaren. Dat komt met name door aflossingsvrije hypotheken. Want deze vormen een probleem. Want eigenaren betalen alleen de maandelijkse rente. Vervolgens zijn zij zich vaak niet bewust dat ze moeten aflossen op het moment dat de hypotheek afloopt. Als gevolg hiervan vreest AFM betaalproblemen of zelfs gedwongen huizenverkoop voor mensen met een aflossingsvrije hypotheek. Daarom hebben zowel de AFM als DNB alle banken opgeroepen hier actie op te nemen.

Iedere consument met een aflossingsvrije hypotheek moet benaderd worden. Voor banken levert dit een enorme capaciteitsissue op. Minimaal 1,1 miljoen huishoudens hebben een geheel of gedeeltelijk aflossingsvrije hypotheek. Nu eist AFM vastlegging op klantniveau. Om die reden zijn Track & Trace acties een zeer sterke behoefte. Zodat een ieder goed geïnformeerd kan worden.

Eerstestap levert de online customer journey

De Online customer journey voor consumenten met een aflossingsvrije hypotheek is zeer interessant. Door de consument goed te informeren  en inzicht te verstrekken. Kort samengevat zijn er de volgende doelstellingen:

 1. Algemene kennis. Wat is een aflossingsvrije hypotheek?
 2. Inzicht in financiële situatie. Wat betekent dit voor mijn financiële situatie en mijn woonwensen. Zowel voor nu als in de toekomst?
 3. Overzicht geven van verbeteringsmogelijkheden. Welke mogelijkheden zijn er om mijn situatie te verbeteren?
 4. Praktisch. Welke acties moet ik daarvoor nemen. En wie kan mij daarbij helpen?

Full service oplossing

Door de samenwerking met BleuriqNetvice en Webhelp en  bieden we u een full service oplossing. Dankzij deze oplossing worden huiseigenaren benaderd, geactiveerd, geïnformeerd en geadviseerd over een mogelijk restschuld probleem. Om vervolgens de mutaties soepel te kunnen laten verwerken door uw backoffice. Met deze bewezen oplossing bieden wij u de mogelijkheid om grote groepen klanten op tijd te bewegen naar een gezonde hypotheekoplossing. Ook kunnen wij u hierbij volledig ontzorgen op dit dossier. Tenslotte staat de consument voorop.

Voordelen

 • Snelle time-to-market
 • Lage onderhouds- en opstartkosten
 • Effectieve consument engagement
 • Volledig track & traceable
 • SAAS oplossing

Meer weten over deze full service oplossing?

Neem direct contact op